Mar 24, 2014

Choux Patsry Balls With Shrimps (профитроли с креветками)




I have another recipe to share that involves choux pastry (pâte à choux). This time it’s profiteroles. However, these profiteroles (or cream puffs) are not meant for dessert since they involve a salty filling. This recipe might appear complicated, but I assure you, it’s not. As you probably realized in the last post (chocolate éclairs), making choux pastry is not complicated at all. And, of course, the filling is not hard to make as well. In fact, it’s so easy I forgot to write down the directions for it at first!

Profiteroles with shrimp filling are perfect for appetizers or a cocktail party (your guests will be impressed). The recipe was adapted from here.


Профитроли - это маленькие круглые булочки из заварного теста, пустые внутри. Начинка для профитролей может быть как сладкой для десерта так и несладкой в качестве закуски, например, для фуршетного стола. Многие боятся готовить это блюдо со сложным названием, но на самом деле нет ничего проще, если соблюдать нехитрые правила. А восторг ваших гостей и близких окупит все ваши старания!

Итак, готовим профитроли с начинкой из криветок. 

Ingredients (for 20 cream puffs) :

Choux pastry:

5 tbsp + 1 tsp (75 g) butter
2/3 cup (1 1/2) water
2/3 cup (1 1/2) all-purpose flour
3 large eggs
1/2 salt

Shrimp filling:

7.1 oz (200 g) soft cream cheese (I used Original Philadelphia)
5.3 oz (150 g) shrimps, frozen
1/3 cup + 1 tbsp (1 dl) dill or parsley
1 tsp lemon juice
1 tsp sugar
1/4 tsp ground white pepper
1/2 tsp salt

Directions: 

Choux pastry:
  1. Preheat the oven to 390 degrees F (200 degrees C).
  2. In a large saucepan, bring water and butter to boil. Do not reduce the heat. Add flour and mix well until the mixture is uniform, shiny and does not stick to the pan. Take the saucepan off the heat and let it cool.
  3. Add the eggs to the cooled mixture one-by-one: take a good grip of the saucepan and whisk well after adding each egg, until the mixture is uniform. 
  4. Using two teaspoons place small portions of choux pastry on a baking sheet lined with parchment paper. You can also use a piping bag instead of teaspoons in order to get more uniform choux pastry balls.
  5. Bake the choux pastry balls for 20 minutes, or until they turn golden-brown. Note: do not open the oven for the first 15 minutes in order to let the dough rise properly. Let them cool.  
Shrimp filling:
  1. Defreeze the shrimps, and drain well from excess water.
  2. Chop the shrimps and dill/parsley. 
  3. In a small bowl, combine the cream cheese, shrimps, dill/parsley, lemon juice, sugar, ground white pepper, and salt.
  4. Cut the tops off from the choux pastry balls and spoon the filling inside each ball. Place the hats back on. Serve immediately.
You can also freeze the pastry choux balls before filling them. Defreeze in a refrigerator.


Ингредиенты (20 порций):

75 г сливочного масла
1 1/2 дл воды
1 1/2 дл муки
3 больших яйца
кунжутное семя

Начинка:


200 г сыра филадельфия
150 г криветок
1 дл укропа
1 ч. л. лимонного сока
1 ч. л.  сахара
соль, перец по вкусу


Приготовление:

В кастрюлю налить воды, положить масло, поставить на плиту и довести до кипения.

Добавить муку и быстро перемешать до однородности. Оставить на плите еще минуты две, мешая тесто до тех пор пока оно не станет гладким и блестящим и будет отставать от стенок кастрюли. Убрать с плиты. Дать тесту немного остыть. 
Добавить по одному яйца. Каждое яйцо тщательно вмешивать в тесто.
На застеленный пергаментом противень из кондитерского мешка отсадить профитроли, можно также использовать две ложки, смоченные водой. Посыпать кунжутным семенем.
Выпекать при температуре 200 градусов 20 минут или пока профитроли не приобретут красивый золотистый цвет. Внимание! Нельзя открывать духовку первые 15 минут, иначе тесто осядет. Остудите. 

Пока профитроли остывают, займемся начинкой.

Криветки разморозить и слить воду, можно слегка отжать. Измельчить криветки и укроп, смешать с остальными ингредиентами. Проверьте на вкус.
Срежьте крышечки и наполните профитроли начинкой. Ваши профитроли готовы!

Приятного вам аппетита и хорошего настроения.

Print Friendly and PDF

No comments:

Post a Comment