Mar 10, 2014

Macaroni and cheese


Nothing compares to macaroni and cheese. It’s a universal dish: goes well with almost everything. I think many would agree, that the cheese sauce in mac’n’cheese is the most important. You can serve this dish as a main course or a side dish.

The recipe was adapted from food.com. This is so far the best mac'n'cheese I've ever made.
 
Макароны в сырном соусе. Макароны - универсальный продукт, они сочетаются с очень многими ингредиентами. Макароны могут быть не только гарниром, но и самостоятельным блюдом. Для этого нужно приготовить хороший, вкусный соус, в нашей семье любят сырный соус. Это одна из вариаций на тему "макароны с сыром".  Попробуйте!

Рецепт я нашла здесь


Ingredients:

8 oz (230 g) macaroni
4 tbsp butter
4 tbsp flour
1 cup milk
1 cup cream
1/2 tsp salt
fresh ground black pepper, to taste
2 cups cheddar cheese, shredded
1/2 cup breadcrumbs, mixed in a bit of melted butter

Directions:
  1. Preheat the oven to 400 degrees F (205 degrees C).
  2. Cook and drain macaroni according to package directions. Set aside. 
  3. In large saucepan, melt butter. Add flour mixed with salt and pepper, using a whisk to stir until well blended.
  4. Pour milk and cream in gradually, stirring constantly. Bring to boiling point and boil for 2 minutes (stirring constantly). Reduce heat and cook (stirring constantly) for 10 minutes. 
  5. Add shredded cheddar cheese little by little and simmer an additional 5 minutes, or until cheese melts. Turn off the flame.
  6. Add macaroni to the saucepan and toss to coat evenly with the cheese sauce.
  7. Transfer macaroni to a buttered baking dish. Sprinkle with buttered breadcrumbs. 
  8. Bake for about 20 minutes until the top is golden brown.
Once you tossed macaroni in the cheese sauce, you can freeze it. Take it out well in advance before serving to let it defreeze, transfer into a buttered baking dish and bake for 20-30 minutes, until golden brown on top.

Ингредиенты:

230 г макарон
4 ст. л. масла
4 ст. л. муки
2.4 дл молока
2.4 дл сливок
1/2 ч. л. соли
свежемолотого перца, по вкусу
4.7 дл сыра чеддера, тертого
1.2 дл хлебных крошек, перемешанных в небольшом количестве растопленного масла

Способ приготовления:
  1. Духовку разогреть до 205 градусов.
  2. Макароны сварить как указано на упаковке. Слить воду.
  3. В большой кастрюле растопить масло. Добавить муку, соль, перец и тщательно размешать венчиком до однородной массы
  4. Продолжая помешивать постепенно влить молоко и крем. Довести до кипения и варить, помешивая, пока смесь  не загустеет (5-8 минут).
  5. Добавить сыр и дать постоять на огне пока сыр не растает. Снять с огня.
  6. В кастрюлю с соусом добавить макароны и перемешать.
  7. В форму для выпечки натертую маслом выложить макароны с сырным соусом. Сверху посыпать масленые крошки. Выпекать 20 минут, пока верх не станет золотисто-коричневым.
Макароны  в сырном соусе можно заморозить и у вас будет сытный обед или ужин, которым вы можете накормить семью без особых хлопот. Вам останется только разморозить (например, уходя на работу, достать из морозилки), переложить в форму для запекания и поставить в духовку на 20 минут.

Приятного аппетита!

Print Friendly and PDF

3 comments:

  1. I found you on Instagram and just had to come check out this recipe cuz the picture looked divine!!
    I'll make this tonight. It looks too good to put off much longer ;) thanks for sharing with us!
    Also, I live the bingual blog! We're doing something similar on ours, only in German and English. If you have time come check it out @ www.lebensfreudecs.blogspot.com
    Happy Friday!
    Sophia

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hi Sophia! Thank you so much! I hope your mac'n'cheese turns out great :) I will definitely stop by your blog as well!

      Delete
  2. Macaroni is my favorite. I like to travel a lot. Macaroni is my fixed takeaway item. I like to taste various types of macaroni. http://freakinfood.com/

    ReplyDelete