In Finland sandwich cakes are very popular and they're usually served on some special occasions or events. It's probably because this savory dish is very delicious, goes well with a great deal of other foods, and serves as a beautiful decoration on the table.
I made my cake with smoked turkey but there are endless variations of the fillings that you can make for this cake. For example, fish, vegetable, ham, and chicken all work really well also. The recipe was adapted from here.
Бутербродный торт в Финляндии принято подавать к праздничному столу.
Наверное потому что он вкусный, сочный, красивый и является настоящим
украшением стола.
Сегодня я сделала бутербродный торт с ветчиной, но начинка может быть самая разнообразная: рыбная, овощная, с печеночным паштетом, с курицей и т. д.
Ingredients (10-12 servings):
Base:
10 large toast bread slices
about 1/3 cup + 2 tbsp (1 dl) milk
Filling:
10.6 oz (300 g) smoked ham or turkey slices
3-4 (5.3 oz or 150 g) pickles, chopped
7.1 oz (200 g) cream cheese
1 bell pepper, finely chopped
3 tbsp (1/2 dl) fresh parsley, chopped
Topping:
7.1 oz (200 g) cream cheese
cherry tomatoes, halved
parsley, chopped
cucumber, sliced
Directions:
- Blend the smoked ham/turkey slices and pickles in a food processor or a blender. Add half of the cream cheese; mix well. Divide the meat filling in three parts.
- Mix together half of the bell pepper, parsley, and the remaining cream cheese.
- Slightly wet all the bread slices with milk using a pastry brush. Place two bread slices closely together in the middle of a large piece of parchment paper lined on the table; spread 1/3 of the meat filling on top. Sprinkle the remaining bell pepper pieces on the meat filling.
- Place another two bread slices on top and spread another 1/3 of the meat filling.
- Place another two bread slices on top and spread all the bell pepper filling.
- Place another two bread slices on top and spread the remaining meat filling; place the remaining four halves of the bread slices on top.
- Wrap the cake with parchment paper, put in a plastic bag and let it sit in the refrigerator for one night.
- Trim the edges of the cake if needed, in order to create a more even appearance. Frost the cake with cream cheese and decorate it with some cherry tomatoes, cucumber slices, and parsley. You can also use olives, thin ham slices and dill for decorating.
Ингредиенты (10-12 порций):
Основа:
15 больших кусков хлеба (тостов)
Для пропитки:
около 1 дл молока
Начинка:
300 г ветчины
3-4 маринованных огурца (порезанных на маленькие кусочки)
200 г сыра маскарпоне
1 болгарский перец (порезанный на мелкие кусочки)
1/2 дл измельченной петрушки
Покрытие:
огурец свежий
помидоры черри
петрушка
200 г маскарпоне
Приготовление:
Начать приготовление бутербродного торта можно с начинки. Измельчить в
блендере ветчину и маринованные огурцы, добавить половину сыра
маскарпоне, перемешать. Смешать половину порезанного болгарского перца и
измельченную петрушку с оставшимся сыром маскарпоне.
Отрезать большой кусок пекарской бумаги и посередине друг за другом выложить три куска хлеба. С помощью кисточки пропитать их молоком и выложить 1/3 часть ветчинной начинки, сверху посыпать кусочками болгарского перца. Выложить следующий слой хлеба, также пропитать молоком, покрыть ветчинной начинкой, третий слой покрыть сырной начинкой (маскарпоне, смешанный с болгарским перцем и петрушкой) и последний , 4-й слой снова ветчинной начинкой, выложить последний слой хлеба, пропитать молоком. Завернуть торт в пекарскую бумагу, поместить в целлофановый пакет и поставить в холодильник для пропитки на ночь.
Подравнять края торта, покрыть сыром маскарпоне верх и бока. Украсить. И можно подавать к столу. Приятного аппетита!
Отрезать большой кусок пекарской бумаги и посередине друг за другом выложить три куска хлеба. С помощью кисточки пропитать их молоком и выложить 1/3 часть ветчинной начинки, сверху посыпать кусочками болгарского перца. Выложить следующий слой хлеба, также пропитать молоком, покрыть ветчинной начинкой, третий слой покрыть сырной начинкой (маскарпоне, смешанный с болгарским перцем и петрушкой) и последний , 4-й слой снова ветчинной начинкой, выложить последний слой хлеба, пропитать молоком. Завернуть торт в пекарскую бумагу, поместить в целлофановый пакет и поставить в холодильник для пропитки на ночь.
Подравнять края торта, покрыть сыром маскарпоне верх и бока. Украсить. И можно подавать к столу. Приятного аппетита!
No comments:
Post a Comment