Finally, I decided to share my all-time favorite Pavlova cake recipe! I love this cake, not only for its delicious taste, but also for its beautiful appearance. As many of you know, the cake was named after a famous ballerina Anna Pavlova. I feel like the shape of this meringue cake resembles a ballet dress!
Этот торт носит гордое имя русской балерины Анны Павловой, которая
гастролировала по Австралии и Новой Зеландии в 1926 году. Сейчас этот
десерт повсеместно продается в этих странах. Белоснежный торт-меренга и
правда напоминает чем-то балерину в белоснежной юбке-пачке.
Ingredients (10 servings):- 4 egg whites
- 1 cup (2 1/2 dl) white sugar
- 1 tsp white vinegar
- 2 tsp corn starch
Glazing:
- 1 cup (2 1/2 dl) heavy cream (35%)
- 2-3 tsp powdered sugar
- 1 tsp vanilla sugar
- 10.5-14.1 oz (300-400 g) fresh strawberries
Directions:
- Preheat the oven to 215 degrees F (100 degrees C).
- Using a piece of butter, trace a 9.8 inch (25 cm) circle on baking paper placed on a baking tray.
- In large bowl, beat the egg whites (start beating slowly, as the 'foam' will start to form, gradually increase the speed): While continuing to beat add sugar, gradually. Beat the mixture until it turns 'shiny' and won't pour out when the bowl is inclined.
- Add vanilla sugar and white vinegar to the mixture. Using a sifter, add the corn starch. Mix carefully.
- Place the meringue on the buttered circle of the baking paper. Make sure that the sides of the meringue are not higher than the center. Bake for 1 hour and 30 minutes. The meringue should harden on the top, but stay soft on the inside. Place the meringue with the baking paper on a cooling rack.
- Whip the heavy cream and sugar until soft peaks form.
- Wash the strawberries and dry them thoroughly.
- Carefully place the meringue on the serving dish, and decorate with whipped cream and fresh strawberries.
Торт Павлова
Ингредиенты (10 порций):
4 белка
1 ст (2 1/2 дл) сахара
2 ч л ванильного сахара
1 ч л винного уксуса
2 ч л кукурузного крахмала
Покрытие:
1 ст (2 1/2 дл) жирных сливок (35 процентных)
2-3 ч л сахарной пудры
1 ч л ванильного сахара
300-400 г клубники
Приготовление:
Поставить духовку на 100 градусов. На пекарской бумаги маслом обозначить круг примерно 25 см, бумагу поместить на противень.
Взбить белки в крутую пену (начинать взбивать на маленькой скорости, после появления пены скорость увеличить постепенно до максимальной), добавить сахар маленькими порциями, постоянно взбивая. Взбивать пока смесь не станет блестящей и при наклоне миски не будет выливаться.
Добавить в смесь ванильный сахар, уксус и просеять через сито крахмал. Осторожно перемешать. Выложить меренгу на пекарскую бумагу по размеру окружности, стараясь, чтобы края были выше, чем середина. Выпекать 1 час 30 минут на среднем уровне духовки. Меренга должна покрыться сверху хрустящей корочкой, а внутри оставаться мягкой. Готовую меренгу перенести на решетку вместе с пекарской бумагой. Дать хорошо остыть.
Взбить сливки с сахаром. Клубнику промыть и хорошо обсушить от влаги. Меренгу осторожно переложить на блюдо, в середину выложить взбитые сливки и украсить ягодами клубники.
Приятного аппетита!
That is one stunning pavlova. Love the strawberries.
ReplyDelete