Aug 3, 2014

Pavlova cake (торт Павлова)

Finally, I decided to share my all-time favorite Pavlova cake recipe! I love this cake, not only for its delicious taste, but also for its beautiful appearance. As many of you know, the cake was named after a famous ballerina Anna Pavlova. I feel like the shape of this meringue cake resembles a ballet dress!

Этот торт носит гордое имя русской балерины Анны Павловой, которая гастролировала по Австралии и Новой Зеландии в 1926 году. Сейчас этот десерт повсеместно продается в этих странах. Белоснежный торт-меренга и правда напоминает чем-то балерину в белоснежной юбке-пачке.
Ingredients (10 servings):
  • 4 egg whites
  • 1 cup (2 1/2 dl) white sugar
  • 1 tsp white vinegar
  • 2 tsp corn starch 
Glazing:
  • 1 cup (2 1/2 dl) heavy cream (35%)
  • 2-3 tsp powdered sugar
  • 1 tsp vanilla sugar
  • 10.5-14.1 oz (300-400 g) fresh strawberries
Directions: 
  1. Preheat the oven to 215 degrees F (100 degrees C).  
  2. Using a piece of butter, trace a 9.8 inch (25 cm) circle on baking paper placed on a baking tray.
  3. In large bowl, beat the egg whites (start beating slowly, as the 'foam' will start to form, gradually increase the speed): While continuing to beat add sugar, gradually. Beat the mixture until it turns 'shiny' and won't pour out when the bowl is inclined. 
  4. Add vanilla sugar and white vinegar to the mixture. Using a sifter, add the corn starch. Mix carefully. 
  5. Place the meringue on the buttered circle of the baking paper. Make sure that the sides of the meringue are not higher than the center. Bake for 1 hour and 30 minutes. The meringue should harden on the top, but stay soft on the inside. Place the meringue with the baking paper on a cooling rack.
  6. Whip the heavy cream and sugar until soft peaks form.
  7. Wash the strawberries and dry them thoroughly.
  8. Carefully place the meringue on the serving dish, and decorate with whipped cream and fresh strawberries.
Торт Павлова
Ингредиенты (10 порций):
 
4 белка
1 ст (2 1/2 дл) сахара
2 ч л ванильного сахара
1 ч л винного уксуса
2 ч л кукурузного крахмала

Покрытие:
1 ст (2 1/2 дл) жирных сливок (35 процентных)
2-3 ч л сахарной пудры
1 ч л ванильного сахара
300-400 г клубники


Приготовление:
 
Поставить духовку на 100 градусов.  На пекарской бумаг
и маслом обозначить круг примерно 25 см, бумагу поместить на противень.
Взбить белки в крутую пену (начинать взбивать на маленькой скорости, после появления пены скорость увеличить постепенно до максимальной), добавить сахар маленькими порциями, постоянно взбивая. Взбивать пока смесь не станет блестящей и при наклоне миски не будет выливаться. 

Добавить в смесь ванильный сахар, уксус и просеять через сито крахмал. Осторожно перемешать. Выложить меренгу на пекарскую бумагу по размеру окружности, стараясь, чтобы края были выше, чем середина. Выпекать 1 час 30 минут на среднем уровне духовки. Меренга должна покрыться  сверху хрустящей корочкой, а внутри оставаться мягкой. Готовую меренгу перенести на решетку вместе с пекарской бумагой. Дать хорошо остыть.
Взбить сливки с сахаром. Клубнику промыть и хорошо обсушить от влаги. Меренгу осторожно переложить на блюдо, в середину выложить взбитые сливки и украсить ягодами клубники.
Приятного аппетита!
Print Friendly and PDF

1 comment:

  1. That is one stunning pavlova. Love the strawberries.

    ReplyDelete