Карамелизованный красный лук превосходная кампания вяленой ветчине и ароматному голубому сыру. Блюдо готовится быстро, его можно подать как в будние дни, так и на ужин с друзьями.
Caramelized red onion goes really well with bacon/ham and and blue cheese. The dish is very quick and easy to prepare, perfect for week nights, but also for dinner parties!
Ингредиенты (4 порции):
- 320 г спагетти
- 1/2-1 дл воды, в которой варились спагетти
- 1 упаковка (80 г) вяленой ветчины или бекона
- 2 (200 г) красного лука
- 2 ст. л. сливочного масла
- 3 ст.л. бальзамического уксуса
- 1 ч.л. сахара
- 1/2 упаковки (170 г) голубого сыра (Горгонзола, Данаблу)
- перец по вкусу
Приготовление:
Сварить спагетти как укзано на упаковке, воду слить, но оставить 1 дл.
Слегка подсушить на сухой сковороде ветчину или бекон, отложить.
На той же сковороде потушить в сливочном масле нарезанный на полукольца лук, под крышкой, минут 15, до прозрачности.
Снять крышку, добавить сахар, переключить плиту на средний огонь, помешивая, жарим минут 10, добавить бальзамический уксус, перемешать.
Смешать спагетти с водой, луком, ветчиной, посыпать кусочками сыра и сразу подавать.
Приятного аппетита!
Ingredients (4 portions):
- 11.3 oz (320 g) spaghetti
- 1/5-1/2 cup (1/2-1 dl) water (where the spaghetti was cooked)
- 2.8 oz (80 g) bacon or ham
- 2 red onions, sliced
- 2 tbsp butter
- 3 tbsp balsam vinegar
- 1 tsp sugar
- 6 oz (170 g) blue cheese
- pepper to taste
- Cook the spaghetti as indicated on the package. Drain the cooked spaghetti but keep about 1/5-1/2 cup of water. Set aside.
- In a saucepan, slightly brown the bacon or ham. Place the ham in a bowl and set aside.
- In the same saucepan, add the butter and sliced onions. Fry under the cover for 15 minutes or until the onions turn translucent.
- Add the sugar to the onions and lower the heat to medium. Fry for 10 minutes while constantly mixing. Add balsamic vinegar. Mix well.
- In a large bowl, mix the spaghetti with water, onions and bacon/ham. Sprinkle some blue cheese on top and serve immediately.
- Bon appetit!
I have tasted this one originally cooked by Rosetta! I have to say that after Carbonara, spaghetti with red onion and blue cheese is my favorite pasta! I will certainly make it for Kostia! Thanks for a great recipe!
ReplyDeleteСпасибо, Танечка! Очень рада, что тебе понравилось!
ReplyDelete