Feb 10, 2014

Seasonal vegetable cream soup (cуп-пюре)


Lately I decided to start eating healthy... Again. I thought of making myself something filling, yet healthy, and what can be better than a vegetable soup. I looked in my fridge and found only some potatoes, carrots and cauliflower. But then again in Finland at this time of the year these are seasonal vegetables. Isn't that what all nutritionists recommend, eating seasonal vegetables? So, here's the recipe. I hope you enjoy it!

В очередной раз решила начать здоровый образ жизни. Задумалась над здоровым питанием. А что может быть лучше какого-нибудь овощного сучпчика, решила я. В холодильнике оказались только картофель, морковка  и цветная капуста. Но это  же сезонные овощи, а ведь именно их советуют употреблять диетологи. И вот что у меня получилось. 
Ingredients:

3 small potatoes
2 medium-sized carrots
1 small cauliflower-head
1 clove of garlic
4 cups water or vegetable broth
3/4 cup cream or milk
1/2 tsp salt
1/2 tsp pepper

Directions:
  1. Wash and peel potatoes and carrots and chop them into cubes. Break the cauliflower into smaller pieces. 

  2. In a large casserole bring water or broth to boil and add the vegetables. Cook until the vegetables become soft, for about 20 minutes.
  3. Pour the water from the boiled vegetables in a container. If the soup is too thick you can use this vegetable broth to slightly dilute it.
  4. Mix the vegetables in a blender until the texture is smooth. Add cream or milk, salt and pepper. Your vegetable cream soup is ready! Bon appétit! 
Ингредиенты:
 

-3 небольших картофеля
-2 морковки среднего размера
-1 небольшой кочан цветной капусты
-1 зубчик чеснока
-1 л воды или овощного бульона
-2 дл сливок или молока
-соль и перец по вкусу

 
Способ приготовления:

  1. Картофель и морковку помыть, почистить, порезать на небольшие кусочки, цветную капусту разобрать на соцветия.
  2. Опустить овощи в кипящую воду или бульон. Варить до готовности, примерно 20 минут.
  3. Слить воду в отдельную посуду, в случае, если суп будет слишком густым, его можно разбавить овощным бульоном.
  4. Пюрировать блендером. Добавить сливки или молоко. Посолить, поперчить. Ваш суп-пюре готов. Приятного аппетита!  
Print Friendly and PDF

No comments:

Post a Comment