Feb 12, 2014

Fresh clementine chicken salad (Cалат с курочкой и мандаринами)



I decided to share this very easy, healthy and low-calorie salad recipe on the blog. It’s perfect for those times when you feel like something special, but you don’t have much time to spend on cooking, for example on the weekdays. I found this recipe on a Finnish website pirkka.fi

Хочу предложить вам рецепт очень лёгкого в приготовлении и низкокалорийного салатика. Этот салатик для тех случаев, когда хочется что-нибудь особенного, но временем вы не располагаете, например, в будние дни. Рецепт я нашла на финском сайте pirkka.fi.

Ingredients (for 4 portions, less than 30 minutes to prepare):

10.5 oz (300 g) skinless boneless chicken breasts marinated in lime juice
1 tablespoon any cooking oil or butter
3.5 oz (100 g) frisee lettuce
1/2 (about 4.5 oz or 130 g) cucumber
3 (12.3 oz or 350 g) clementines
1 (about 7 oz or 200 g) ripe avocado
4.4 oz (125 g) blue cheese

Dressing:

1 tbsp light balsamic vinegar
2 tbsp clementine juice
2 tbsp canola or sunflower oil
1/4 tsp salt
black pepper to taste

Directions:
  1. Wash and rip the salad into smaller pieces. Place it in a large bowl. Cut the cucumber, peeled clementines and avocado in cubes and add them in the salad.  
  2. Wash the chicken breasts in cold water and dry well using paper towels. Cut the chicken in cubes. In a large skillet over medium heat, sauté the chicken in cooking oil or butter until golden on both sides, salt and pepper to taste. Cut the cooked chicken into cubes, cool and place on top of the salad mix.
  3. Combine and mix the dressing ingredients. Pour on the salad. Sprinkle some crumbled blue cheese on top. Serve with fresh bread. 
Ингредиенты (4 порции, время приготовления меньше 30 минут): 

-2 куриные грудки
-100 г салата фризе или любого другого зелёного салата
-1/2 огурца
-3 мандарина
-1 авокадо
-125 г сыра Данаблю (Danablu) или любой другой сыр с плесенью

Заправка для салата:

-1 ст. л. светлого бальзамико
-2 ст. л. мандаринового сока
-2 ст. л. рапсового или подсолнечного масла
-1/4 ч. л. соли
-чёрный перец по вкусу 

Способ приготовления:
  1. Салат вымыть, обсушить, порвать руками. Огурец вымыть, обсушить и порезать кусочками. Мандарины и авокадо почистить и порезать дольками. Поместить в миску.
  2. Куриные грудки помыть, обсушить, порезать кусочками, обжарить и посолить и поперчить. Добавить к салату.
  3. Смешать ингредиенты для заправки и заправить салат. Сыр кусочками поместить сверху. Подавать со свежим хлебом.  
Print Friendly and PDF

No comments:

Post a Comment