Mar 18, 2014

Meat skewers


Recently, I tried these delicious bacon wrapped turkey skewers marinated in yogurt and served with a yogurt sauce. They turned out so good that I just had to share them here. You can probably tell that I love turkey by now, since I’ve already shared a couple of my favorite turkey recipes here, such turkey roast, turkey meatballs and turkey in a cream sauce. Despite that, you can make these skewers with any type of meat you like.  

This recipe involves a yogurt marinade, which makes the meat extra soft and flavorful. Also, since summer is right around the corner, meaning that the grilling season is soon to be open, you can grill these rolls instead of frying and roasting them. This dish is perfect for adults as well as kids!

Мясо индейки считается суховатым и пресноватым. Но это не совсем так, все зависит от способа приготовления. Если его грамотно замариновать, то мы можем наслаждаться прекрасным результатом.

Предлагаю приготовить легкое, нежное мясо индейки, замаринованное в йогурте, с добавлением чеснока и ароматной зелени, обернутое полосками бекона и поданное на деревянных шпажках с кисло-сладким йогуртовым соусом. Уверена, это блюдо понравится  и взрослым, и детям.

Ingredients:

1.3 lbs (600 g) turkey, chicken, pork or beef (I used turkey)
14.1 oz (400 g) bacon, thinly sliced
fresh basil leaves (optional)
cooking oil for frying

Marinade:

1 + 1/4 cups (300 g) Greek yogurt
2-3 cloves garlic
1/2 cup fresh parsley, coarsely chopped
salt and pepper, to taste

Yogurt sauce:

2/3 cup Greek yogurt
1 tbsp mayonnaise
1 tbsp olive oil
1 tsp lemon juice
1 clove garlic
1 cup fresh parsley, basil or coriander, coarsely chopped
salt and pepper, to taste

Directions:

Marinating 
  1. Rinse the turkey with cold water and dry with paper towels. Cut the meat into 1.2-inch (3 cm) cubes. Set aside.
  2. Wash the basil leaves, let them dry, and coarsely chop.
  3. Peel the garlic and chop it into small pieces, or squeeze in a garlic press.
  4. In a medium bowl, combine turkey, garlic, yogurt, salt, pepper, and basil leaves. Mix well. Add only a dash of salt, since the bacon is already salty. Covert the bowl with a plastic wrap and refrigerate for 8-12 hours.   
Frying and roasting
  1. Preheat the oven to 350 degrees F (180 degrees C).
  2. Take the wooden skewers and soak them in warm water for 20 minutes in order to prevent them from igniting when the meat will be cooking.
  3. Drain the excessive marinade from the meat by placing them on a paper towel.
  4. Wrap each meat piece in bacon and a basil leaf. Thread the bacon-turkey-basil rolls on a wooden skewer.  
  5. In a large frying pan, heat up some cooking oil, and fry the rolls for 1-2 minutes on each side, or until slightly golden. In order to cook the rolls more uniformly, try pressing the rolls down from the top using a frying spatula.
  6. Place the skewers in a large shallow baking dish, and let them roast in the oven for 5-7 minutes. Be careful not to overcook the meat. If cooked for too long it can become dry. Serve with fresh vegetables and yogurt sauce. 
Yogurt sauce
  1. Peel the garlic and chop it into small pieces or squeeze in a garlic press.
  2. Wash the basil leaves, let them dry, and coarsely chop.
  3. In small bowl, combine yogurt, mayonnaise, garlic, olive oil, lemon juice, salt, and pepper. Mix well. Add the coarsely chopped greens and mix well again.
  4. Refrigerate the yogurt sauce for 20-30 minutes before serving.  

Индейка с беконом на шпажках

Ингредиенты:

600
г  индейки (филе)
400 г бекона (нарезки)
зелень базилика (по желанию)
растительное масло для жарки

для маринада:

300
г натурального йогурта
2-3 зубчика чеснока
зелень петрушки
соль, перец

для йогуртового соуса:

150
г натурального йогурта
1 ст. л. майонеза
1 ст. л. оливкового масла
1 ч. л. сока лимона
1 зубчик чеснока
зелень петрушки, базилика или кинзы
соль, перец

Приготовление:

Филе индейки ополоснуть холодной водой и хорошо обсушить бумажными полотенцами. Нарезать кубиками со стороной 3 см и сложить в миску.

Приготовить маринад: 

Зелень вымыть, обсушить и крупно порубить.
Чеснок очистить и порубить или пропустить через чесноковыжималку.
К индейке добавить йогурт, зелень, чеснок, немного соли, перец и перемешать. Солить индейку совсем немного, учитывая, что бекон соленый. Затянуть миску пищевой пленкой и убрать в холодильник на 8-12 часов. 
Деревянные шпажки замочить в воде на 20 минут.
Кусочки филе обсушить от маринада бумажным полотенцем.
Обернуть каждый кусочек беконом вместе с листиком базилика. Насадить рулетики на шпажки.
В сковороде разогреть немного растительного масла и обжарить индейку с двух сторон по 1-2 минуты, до румяности. Во время жарки прижимайте рулетики лопаткой для более равномерного прожаривания. 
Довести до готовности в заранее разогретой до 180 градусов духовке, около 5-7 минут. Рулетики готовятся очень быстро. Постарайтесь не передержать их на огне или в духовке, иначе вы пересушите мясо. Подавать со свежими овощами и йогуртовым соусом.

Для йогуртового соуса: 

Чеснок очистить и мелко порубить или пропустить через чесноковыжималку.
Зелень вымыть, хорошо обсушить и порубить.
В миску выложить йогурт, добавить майонез, чеснок, сок лимона, оливковое масло и перемешать.  
Посолить, поперчить по вкусу, добавить рубленую зелень и еще раз хорошо перемешать. 
Перед подачей соус охладить.
 
Приятного аппетита!

Print Friendly and PDF

6 comments:

  1. Yummi. I'll have to try these. It sounds like they'd be awesome for a BBQ...have you tried that before?
    I love all your recipes! Thanks so much for sharing.
    Sophia from www.lebensfreudecs.blogspot.com

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hello Sophia! Thank you so much for the kind words! We haven't had any BBQ yet this year, since we still have snow here in Finland :D But soon, very soon, I hope we'll be able to!

      Delete
  2. I like those! mmmm Waiting to try those soon!! Thank YOU!

    ReplyDelete
    Replies
    1. I really like these meatballs too! Thank you! :)

      Delete
  3. I must try this, look awsome!

    ReplyDelete