My daughter
adores masala chai, which is a flavored black tea with milk. It originates from
South Asia and has a spicy taste to it. Hope you will like it as well.
For this
recipe you will need a mix of black tea with Indian spices. If you don’t want
to buy readymade spiced tea, you can make your own.
Сегодня
хочу предложить вам рецепт необычного напитка, который обожает моя дочь.
Называется этот напиток масала чай. Пришёл он к нам из Южной Азии. Он обладает
пряным, бодрящим вкусом. Надеюсь, он вам тоже понравится.
Для приготовления напитка потребуется чай с индийскими специями, который вы можете купить уже готовым в магазине или сделать самим.
In order to prepare masala chai you will need to combine 1/2 cup of hot brewed spiced tea with 1/2 cup of hot milk, as well as brown sugar and cinnamon to taste. Adding sugar is important since it helps bring out the flavor of the tea.
Для того,
чтобы приготовить напиток, надо взять заваренный чай со специями, добавить
коричневого сахара и смешать с молоком в одинаковых пропорциях, например,
полкружки молока и пол кружки чая со специями. В чай масала нужно
обязательно добавить сахар, так как он улучшает вкус специй.
To make Chai
Latte, you will have to foam the milk using a milk frother (as the one shown in
the picture) before mixing it with the spiced tea. If you don’t have a milk frother, you can use a blender, it will
do the job just as well.
При желании молоко можно взбить,
чтобы получилась красивая шапочка из пены, и тогда у нас получится чай латте.
Молоко взбивается специальным приспособлением или в блендере.
Mix the sweetened spiced tea and milk together,
sprinkle some cinnamon on top and enjoy.
Поверх я посыпала немножко корицы. Мне кажется это ещё больше улучшает вкус этого прекрасного напитка.
Поверх я посыпала немножко корицы. Мне кажется это ещё больше улучшает вкус этого прекрасного напитка.
You can
make your own spiced tea by combining in a saucepan cardamom pods, cinnamon
sticks, cloves, fennel seeds, ginger roots (peeled and thinly sliced) and water,
and boiling that for 5-7 minutes. Then remove from heat and steep for 10-15
minutes in order for the spices to infuse. Add a black tea bag and bring to
boil again, then reduce the heat and let the tea simmer in a saucepan for 5
minutes. Afterwards, discard all the spices.
Чай с индийскими специями можно сделать и самим. Все специи можно купить в ближайшем супермаркете. Вам потребуется простой чёрный чай, молотый кардамон, корица, гвоздика и имбирь.
No comments:
Post a Comment