Jan 31, 2014

Turkey in Creamy Sauce

I would like to share a recipe that is an absolute favorite in our family. I found it about three years ago in some magazine. Unfortunately, I don't remember the name of the magazine, so I can't reference it. But we fell in love with this dish so much that we've been preparing it ever since. This dish can be included in a daily menu, as well as a festive one. The greatest perk of this recipe, though, is that the fact that it's very simple to prepare! Give it a try, you won't regret it! Bon appétit! 

Я хочу поделится рецептом нашего любимого семейного блюда. Когда-то года три назад я нашла его в журнале (не помню в каком), и он нам так полюбился, что мы готовим его до сих пор. Блюдо может быть как повседневным, так и праздничным. Индейка получается очень сытной, как раз для зимних морозных дней. Приготовьте, вы не пожалеете! Приятного аппетита! 

Ingredients:

17-21oz (500-600 g) skinless, boneless turkey breast halves (chicken breasts work as well)
1/2 teaspoon salt
1/2 teaspoon pepper
1 tablespoon any cooking oil or butter
3.5 oz bacon
3.5 oz mushrooms (I used common mushrooms)
6-7 sun-dried tomatoes
1 2/3 cup heavy cream (35%)
1 tablespoon Dijon mustard

Directions:
  1. Preheat the oven to 350 degrees F (180 degrees C).
  2. Wash the turkey breasts in cold water and dry well using paper towels.  
  3. Rub salt and pepper on the chicken breasts. In a large skillet over medium heat, sauté the chicken in cooking oil or butter for 3 to 5 minutes, until golden on both sides. 
  4. Place the turkey in a greased or lined with parchment paper baking dish. 
  5. In the same skillet were the chicken was cooked, fry the bacon and mushroom separately, and place them on top of the turkey. Add the sun-dried tomatoes and pour the cream already combined with Dijon mustard on top.  

  6. Put the dish in the oven and let it cook for about 15-20 minutes, so that the cream thickens. Serve with rice, pasta or potatoes. 
Ингредиенты: 

500-600 г филе индейки (филе куриной грудки тоже подходит)
100 г бекона
100 г грибов (я брала шампиньоны)
6-7 валяных помидоров
4 дл сливок 35%
1 ст. л. дижонской горчицы 
Любое растительное масло   
Соль, перец

Способ приготовления: 
  1. Филе индейки вымыть в холодной воде и хорошо обсушить бумажным полотенцем, натереть солью, перцам и обжарить на растительном масле с обеих сторон до образования румяной корочки. Примерно 3-5 минут на среднем огнес каждой стороны.
  2. Переложить в посуду для запекания. 
  3. В той же сковородке, где жарилась индейка, обжарить бекон и грибы по отдельности и выложить их поверх индейки. Туда же положить томаты. Все это залить сливками, размешанными с горчицей.
  4. Поставить в разогретую до 180 градусов духовку на 15-20 минут, пока сливки не загустеют. На гарнир подходит рис, паста и картофель. 
Print Friendly and PDF

1 comment: