This cake is a very interesting variation to the traditional carrot cake. It involves crushed pineapple, raisins and walnuts. The delicious frosting is made from cream cheese and vanilla/lemon flavored quark (cottage cheese). The recipe was adapted from valio.fi.
Никогда не ела вкуснее этого пирога из моркови и ароматных специй! Писать ничего не буду, пеките и радуйте себя и своих близких!
Ingredients:
3 large eggs
1 1/4 cups (3 dl) brown sugar
2 cups + 2 tbsp (5 dl) all-purpose flour
2 tsp baking powder
1 tsp cinnamon
2 tsp vanilla sugar (or 1 tsp vanilla extract*)
1/4 cup (1/2 dl) light raisins
10.6 oz (300 g) carrots or 1 1/3 cups (3 1/4 dl) grated carrots
1 cup (2.4 dl) canned crushed pineapple, drained
1/4 cup (1/2 dl) crushed walnuts
2/3 cup (150 g) butter, melted
Cream cheese frosting
7.1 oz (200 g) mascarpone cheese or Original Philadelphia cream cheese
7.1 oz (200 g) quark (cottage cheese) with a lemon or vanilla flavor
2/3 cup (1 1/2 dl) powdered sugar
7 tbsp (100 g) butter, melted and cooled
Directions:
- Preheat the oven to 350 degrees F (175 degrees C).
- Take a 9.4-inch springform pan (Ø 24 cm) and line the bottom with parchment paper. Butter the sides of the springform pan and sprinkle some flour on top.
- In a large bowl, beat the eggs and sugar until thick and lighter in color (or ribbon consistency). *If you're using vanilla extract instead of vanilla sugar, you can add it to the mixture before beating.
- In a separate bowl, combine flour, baking powder, cinnamon, and vanilla sugar. Mix well. Stir in the flour mixture to the egg-sugar mixture.
- Drain well the crushed pineapples from excess water. In a large bowl, combine and stir raisins, carrots, pineapple, walnuts, and butter. Combine with the dough and mix well.
- Pour the dough in the springform pan and bake for 45-50 minutes. Let it cool.
Frosting
- In large bowl, combine all the ingredients required for the frosting. Beat using a hand mixer until the texture is even.
- Cut the cake in two parts. Note: cutting a cake is much easier once the cake has cooled properly.
- Place one part of the cake on a cake tray. Spread half of the frosting on top. Place the second half of the cake on top, and cover it with the remaining frosting. Decorate your cake as you wish, for example, you can spread some crushed nuts on top.
Ингредиенты:
3 яйца
3 дл коричневого сахара
5 дл муки
2 ч л пекарского порошка
1 ч л корицы
2 ч л ванильного сахара
1/2 дл светлого изюма
300 г моркови или 3 1/4 дл в натертом виде
1 маленькая баночка измельченного ананаса
1/2 дл измельченных грецких орехов
150 г сливочного масла
Крем
200 г сыра маскарпоне или Филадельфия
200 г творожной массы со вкусом лимона или ванили
1 1/2 дл сахарной пудры
100 г масла
1 1/2 дл сахарной пудры
100 г масла
Способ приготовления:
Начать приготовление стоит с подготовки формы для выпечки. Она у нас 24
см в диаметре (разъемная). Сначала нужно покрыть дно формы пекарской бумагой, а края
смазать маслом и обсыпать мукой.
Теперь приступаем непосредственно к пирогу.
Взбить яйца с сахаром в крепкую пену.
Измельчить изюм и морковь в блендере. Можно также использовать нож и терку.
Выложить измельченный ананас в сито и тщательно слить воду.
Смешать измельченные изюм, морковь, орехи, ананас и растопленное масло.
Смешать яичную смесь с мукой, смешанной с ванильным сахаром, пекарским порошком и корицей. Туда же добавить морковную смесь
Все хорошо перемешать. Вылить тесто в форму. Выпекать при температуре 175 градусов 45-50 минут.
Теперь приступаем непосредственно к пирогу.
Взбить яйца с сахаром в крепкую пену.
Измельчить изюм и морковь в блендере. Можно также использовать нож и терку.
Выложить измельченный ананас в сито и тщательно слить воду.
Смешать измельченные изюм, морковь, орехи, ананас и растопленное масло.
Смешать яичную смесь с мукой, смешанной с ванильным сахаром, пекарским порошком и корицей. Туда же добавить морковную смесь
Все хорошо перемешать. Вылить тесто в форму. Выпекать при температуре 175 градусов 45-50 минут.
Для крема смешать ингредиенты, добавить растопленное и охлажденное масло. Взбить смесь миксером до однородной массы.
Разрезать охлажденный пирог на две части. Положить одну часть пирога на блюдо, на котором вы будете подавать пирог, покрыть ее половиной крема и накрыть второй частью пирога. Оставшийся крем выложить поверх пирога. Украсить можно орешками или как подсказывает ваша фантазия.
Приятного аппетита!
This cake is delicious. I prepare today!! Thank you!
ReplyDeleteOh, that's great! Thank you so much! :)
Delete