Mar 28, 2014

Lasagne with Ground Beef (лазанья)

This time I decided to share my favorite lasagne recipe! I love this Italian dish. It might take some time to make it, but it's worth it since you'll have plenty of food for the next days. You can store it in the fridge and simply heat it up in the microwave or oven right before serving. This lasagne recipe was adapted from here

Лазанья - это итальянское блюдо, оно отличается потрясающим вкусом и сочностью. Почему бы не порадовать близких, приготовив лазанью на ужин?
Ingredients: 

12.3 oz (350 g) lasagne sheets

Ground beef sauce

10.6 oz (300 g) ground beef
14.1 oz (400 g) tomato purée
2 onions, chopped
2 garlic cloves, chopped
2 carrots, grated
5.3 oz (150 g) common mushrooms, optional
about 1 cup (2-3 dl) meat broth or water
1 tsp salt
1/2 tsp ground pepper
1 tbsp dry basil

Cheese sauce:

3 + 1/2 tbsp (50 g) butter, cooled
1/3 cup + 1 tbsp (1 dl) all-purpose flour
4 1/4 cups (1 l) milk
1/4 tsp ground nutmeg
1/4 tsp ground pepper
7.1 oz (200 g) Emmental cheese, grated

Directions:

Ground beef sauce
  1. Place a large skillet over medium-high heat; add ground beef and cook, stirring and breaking up the meat as it cooks, until cooked through, about 5 minutes. 
  2. Stir in tomato purée, onions, garlic, carrots, mushrooms, meat broth/water, salt, ground pepper, and dry basil. Reduce the heat to low, and let it simmer for about 30 minutes. 
Cheese sauce
  1. In a large skillet placed over medium-high heat, melt butter. Add flour and gradually milk, while constantly whisking; let it boil for a couple of minutes. The sauce should thicken slightly.
  2. Take the saucepan off the heat and add nutmeg, pepper, and half of the grated cheese, stir until well incorporated.
  3. Preheat the oven to 350 degrees F (175 degrees C).
  4. In a buttered baking pan, pour a layer of ground beef sauce and over that pour a layer of cheese sauce. On top of that place closely the lasagne sheets (they can even be slightly on top of each other). Do not pre-cook the lasagne sheets, they will cook in the oven. Create another 3-4 layers like that. 
  5. Pour the remaining cheese sauce on the top layer, and sprinkle the remaining half of the grated cheese. 
  6. Bake for 50 minutes, or until the top is golden brown. Let it cool for about 10 minutes before serving.

Ингредиенты:
 
350 г листов лазаньи

Для соуса болоньезе:


300 г фарша ( говядина со свининой)
400 г (1 банка) очищенных томатов в собственном соку
2 луковицы
2 зубчика чеснока
2 моркови
1 баночка консервированных грибов
2-3 дл мясного бульона или воды
cоль, перец, базилик


Для соуса бешамель:


50 г масла
1 дл муки
1 дл молока
200 г тертого сыра
щепотка мускатного ореха и перца


Способ приготовления:

Приготовление соуса болоньезе: в сковороду выложить фарш и обжарить на среднем огне, туда же добавить мелко нарезанный лук, натертую на терке морковь, измельченный чеснок и грибы, мясного бульона/воды и специи. Тушить под крышкой 30 минут.

Приготовление соуса бешамель: в кастрюле на маленьком огне растопит сливочное масло, всыпать муку и перемешать. Небольшими порциями влить молоко, постоянно помешивая. Перемешать соус до однородности. Довести до кипения, постоянно помешивая, и проварить минут 5 на слабом огне. Снять с огня, добавить половину сыра, заправить солью, перцем и мускатным орехом, перемешать.

В форму, смазанную маслом, выложить слой фарша, покрыть сырным соусом, покрыть листами лазаньи (их не нужно предварительно отваривать). Таким образом чередовать слои, пока не будет заполнена вся форма. Последним слоем выложить листы лазаньи, покрыть бешамелью и посыпать тертым сыром. Выпекать лазанью при температуре 175 градусов около 50 минут до золотистой корочки. Дать постоять 10-15 минут, разрезать на порции и подавать.
Print Friendly and PDF

No comments:

Post a Comment