Apr 23, 2014

Banana Waffles (банановые вафли)


I have another very easy recipe to share with you - banana waffles! I love regular waffles too, but this time I decided to try something new and added bananas. Ah, so good! I won't say much about waffles since everybody knows what a great breakfast/brunch they make. The best thing about them is that they're very quick to make and you can top them with pretty much everything you desire: chocolate sauce, maple syrup, crushed nuts, vanilla cream, ice cream, fresh berries, etc. The recipe was adapted from Lynn's Kitchen Adventures.

                                                                                                                                                  

Хочу поделиться с вами очередным очень легким рецептом банановых вафель! Мне нравится простые вафли тоже, но в этот раз мне хотелось попробовать чего-то нового и интересного, и я решила добавить банан. Мне кажется, о вафлях ничего особенно и не надо говорить: их любят кушать на завтрак/бранч в выходные дни почти все. Мне особенно нравится то, что их очень легко и быстро приготовить и подавать их можно с чем угодно, например, с шоколадным муссом, кленовым сиропом, орешками, фруктами, ягодами, мороженым и т.д.
Рецепт я взяла Lynn's Kitchen Adventures




Ingredients (8-12 waffles):
Author: Lynn's Kitchen Adventures
  • 2 cups (4.8) all-purpose flour
  • 2 tbsp sugar
  • 1 tsp baking powder
  • 1/2 tsp salt
  • 1 3/4 cups (4) milk
  • 1/2 cup (1.2) mashed banana
  • 6 tbsp cooking oil
  • 2 large eggs
 Directions:
  1. In a medium bowl, combine dry ingredients.
  2. Add remaining ingredients and whisk together.
  3. Let batter sit for 5-10 minutes.
  4. Stir and cook on preheated waffle iron (follow the instructions that are specific to your waffle iron, mine required about 1-3 minutes to cook, and I had to butter the iron between each waffle).
  5. Serve the waffles immediately and use your favorite toppings; mine were caramel and crushed walnuts.
                                                                                                                                                  

Ингредиенты (на 8-12 шт):
2 стакана (4.8 дл) муки
2 ст л сахара
1 ч л пекарского порошка
1 ч л соли
1 3/4 стакана (4 дл) молока
1/2 стакана (1.2 дл) перетертых бананов
6 ст л масла растительного
2 яйца

Приготовление:
Смешать все сухие ингредиенты.
Добавить оставшиеся ингредиенты и перемешать металлическим веничком.
Дать тесту постоять 5-10 минут.
Перемешать и готовить на разогретой вафельнице (следуйте инструкциям на вашей вафельнице, мне потребовалось 1-3 минуты на каждую вафлю, и приходилось смазывать маслом перед каждой вафлей, чтобы они не прилипали).
Подавать сразу с добавками. Я полила карамельным сиропом и посыпала грецкими орешками.
Приятного аппетита! 
Print Friendly and PDF

No comments:

Post a Comment