Apr 27, 2014

Easy Homemade Peach Lemonade


Summer is coming soon and this calls, of course for summer recipes! My first summer recipe on the blog will be this wonderful homemade peach lemonade. What can be better than a nice, cool, sweet drink to enjoy on a hot summer afternoon? Better yet, it's homemade: no store bought lemonade can beat that, since there's no added unhealthy ingredients! A little note: you can also be make it with blueberries, raspberries, blackberries, etc. The recipe was adapted from a wonderful blog Divas Can Cook.

                                                                                                                                           

Скоро придет долгожданное лето, а вместе с ним и жаркие дни. Предлагаю приготовить домашний лимонад, который отлично утолит жажду в жаркий, летний день. Это полезный и вкусный напиток, и никакой, купленный в магазине лимонад, не может с ним сравниться. Во-первых, вы точно знаете, что там нет ничего вредного, поскольку это ваш продукт, вы его сделали сами, во-вторых, его можно без боязни дать ребенку, и в-третьих, по желанию, его можно сделать не газированным.
Домашний лимонад - это вкусно, попробуйте!


Fresh Homemade Peach Lemonade
Author: Divas Can Cook

Ingredients (5 servings):
  • 3 cups (7 dl) fresh peaches, diced (about 6 peaches)
  • zest of 3 lemons
  • 1 1/2 cups (3 1/2 dl) sugar
  • 6 cups (14 dl) cold water or sparkling water, divided
  • 1 cup (2. 1/2 dl) fresh lemon juice (juice of about 7 lemons)
  • garnish (peach slices, lemon slices, mint)
Directions:
  1. In a large saucepan over medium heat, add diced peaches, lemon zest, sugar and 2 cups (4 2/3 dl) of water. Stir to dissolve sugar and let mixture simmer. (do not boil, reduce heat if needed)
  2. When peaches are very soft, mash them with a potato masher or fork to break them up. Let mixture simmer until it thickens slightly. Remove from heat and let cool.
  3. Strain the peach syrup mixture into a bowl and discard the solids. Add the lemon juice to the peach mixture.
  4. Pour into a pitcher along with 4 cups of water or sparkling water. Refrigerate until cold if desired.
  5. Fill glasses with ice. Fill with peach lemonade. Garnish with fresh peach slices, fresh lemon slices and mint. Serve immediately.
                                                                                                                                                 

Свежий домашний персиковый лимонад
Автор: Divas Can Cook

Ингредиенты (5 порций):

3 стакана (7 дл, около 6 персиков) свежих персиков, нарезанных на кусочки
цедра 3 лимонов
1 1/2 стакана (3 1/2 дл) сахара
6 стаканов (14 дл) холодной воды или газировки
1 стакан (2 1/2 дл) лимонного сока (около 7 лимонов)
украшение кусочками персика, лимона или мяты

Приготовление:

В кастрюлю положить нарезанные кубиками персики, цедру лимонов, 2 стакана (4 2/3 дл) воды и поставить на средний огонь. Периодически помешивая, дать сахару растаять. Продолжать варить на очень медленном огне.
Когда персики станут мягкими, растолките их прямо в кастрюле. Продолжать варить до более густой консистенции, смесь должна немного загустеть. Убрать с огня и остудить.
Сироп процедить. В сироп добавить лимонный сок, воду или газировку и разлить по бутылкам, поставить в холодильник, использовать в течении двух - трех дней. Если вам такое количество лимонада покажется слишком большим, уменьшите количество ингредиентов, разбавлять водой можно тоже по своему вкусу. Подавать со льдом, украсить можно кусочками персиков, листиками мяты.
Для приготовления лимонада можно использовать любые ягоды, фрукты.
Print Friendly and PDF

No comments:

Post a Comment