May 25, 2014

Baked potato with fried mushrooms and cheese (картофель, запеченный с грибами и сыром)

These baked potatoes stuffed with mushrooms and cheese are delicious and don't require much effort to prepare. It's perfect for a weekend dinner!

Любимое блюдо для выходного дня, простое в изготовлении. 

Ingredients (4 servings)
  • 4 large potatoes
  • 7.1 oz (200 g) common mushrooms, chopped
  • 4.4 oz (125 g) hard cheese (for example, Emmental), grated
  • 1.8 oz (50 g) green onion, chopped
  • 6 tbsp (80 g) butter, melted
Directions:
  1. Preheat the oven  390 degrees F (200 degrees C). 
  2. Wash the potatoes and them dry using paper towels. Pierce each potato with a fork. 
  3. Bake for 1 hour and 15 minutes. 
  4. In medium skillet, fry the mushrooms in some cooking oil. 
  5. Take the ready baked potatoes from the oven and cut in halves. Using a teaspoon take out some of the potato (place it in a small bowl and set it aside), in order to make a small deepening for the filling. Butter the potato halves from the inside and outside.
  6. In a small bowl, stir together fried mushrooms, green onions, butter, and the extracted potato 'pulp'. Fill the potato halves with the filling. Sprinkle some grated cheese on top and bake for 5 minutes until the top is golden.  
                                                                                                                                                            
 
Ингредиенты (4 порции):
  • 4 шт. картофель
  • 200 гр. шампиньоны
  • 125 гр. сыр твердых сортов
  • 50 гр. зеленый лук
  • 80 гр масло сливочное
Приготовление:

Духовку разогреть до 200 градусов. Картофель помыть, обсушить и наколоть вилкой. Картофель запекать в духовке 1 час 15 минут. Сыр натереть на крупной терке.
Грибы обжарьте с маслом на сковороде.
Картофель достать из духовки, разрезать вдоль пополам. Ложечкой удалить мякоть, сформировав углубление для начинки. Смазать картофельные «лодочки» маслом изнутри и снаружи.
Зеленый лук мелко порубить. Перемешать обжаренные грибы, зеленый лук, масло и картофельную мякоть. Нафаршировать этой смесью наши картофельные лодочки. Сверху посыпать сыром. Запекать в духовке около 5 минут до образования золотистой корочки.
Приятного аппетита!



Print Friendly and PDF

No comments:

Post a Comment