May 1, 2014

Guacamole (гуакамоле)

 
Guacamole is a very versatile sauce: it's good with tortilla chips, fajitas, burritos... But also, in my opinion, it could serve as a perfect side dish or even as a replacement for a salad! In any case, it's very delicious and nutritious! The recipe was adapted from Chichilicious.

                                                                                                                                               

Гуакамоле- это соус из авокадо с добавлением специй. Его можно подавать с кукурузными чипсами, но можно использовать и в качестве гарнира или салата к основным блюдам. В любом варианте гуакамоле хорош. 



Guacamole
Author: Chichi

Ingredients (yields 2 cups or 4 2/3 dl):
  • 3 ripe avocados
  • juice of 1 lime
  • 1/4 cup (2/3 dl) cilantro, finely chopped
  • 1/2 jalapeño, chopped
  • 1/2 onion, chopped
  • 1/2 tomato, chopped
  • salt and pepper, to taste
  • 1/4 tsp cumin
Directions: 
  1. Put the chopped onion, tomato, jalapeno, and cilantro in a large bowl (glass or metal).
  2. Add, the salt, pepper, and cumin.
  3. Cut and scoop out the avocados. Using a potato masher or a fork start mashing the avocados leaving chunks of avocado. Squeeze one lime over the mixtures. Make sure you have mixed it well with the rest of the ingredients. Serve immediately.
Can keep for 2 days. Cover with plastic wrap pressing it against the guacamole and make sure that there is no air that can enter. 

                                                                                                                                              

Гуакамоле
Автор: Chichi

Ингредиенты (получается 2 стакана или 4 2/3 дл):
  • 3 спелых авокадо
  • сок 1 лайма
  • 1/4 стакана (2/3 дл) кориандра, мелко нарубленного
  • 1/2 перца халапеньо
  • 1/2 лука
  • 1/2 помидора
  • соль, перец по вкусу
  • 1/4 ч л зиры
Приготовление:

Нарезать халапеньо, лук и помидор. Добавить мелко нарубленный кориандр, посолить, поперчить и добавить зиры.
Очистить авокадо и растолочь вилкой. Перемешать с другими ингредиентами, выжить сока лайма и снова перемешать. Подавать сразу же.

В банке с крышкой может храниться около 2 дней в холодильнике, но лучше накрыть пищевой пленкой, прижимая ее к самой гуакамоле, чтобы как можно меньше был доступ воздуха.

Print Friendly and PDF

No comments:

Post a Comment