May 8, 2014

No-bake chocolate 'potato' pastry (пирожное "картошка")


The name is a little funny, especially since this pastry literally has nothing to do with potatoes. I have no clue why it was named like that, maybe it's the shape... However, what I love the most about this pastry is that it's a raw dessert, as it involves no baking.
                                                                                                                                                     
Вот такое смешное название у пирожных, которые я хочу сегодня приготовить. Выпекать эти пирожные не надо, и готовить их очень легко и просто. 




No-bake chocolate 'potato' pastry
Ingredients (8-10 serving):
  • 8.8 oz (250 g) graham crackers, crushed
  • 9 tbsp (125 g) butter, softened
  • 3/4 cup + 1 tsp (100 g) powdered sugar
  • 3 tbsp cocoa powder
  • (1 dl) whipping cream (at least 33% fat)
  • 1 tbsp cognac or rum
  • coconut flakes, white chocolate, maraschino cherries for decorating
Directions:
  1. In a large bowl, combine powdered sugar and cocoa powder. Add softened butter and beat until the mixture is smooth. Note: don't replace powdered sugar with regular sugar, the mixture won't turn out smooth. Add whipping cream gradually, while continuing to beat.
  2. Incorporate crushed graham crackers and cognac into the mixture. Mix well.
  3. With your hands shape the pastry into a potato-like forms and decorate. I used coconut flakes, white chocolate and maraschino cherries.
  4. Place the pastries in the fridge for 1-2 hours. Enjoy them with a cup of coffee or tea!
Note:

I didn't have any graham crackers at home at the time when I decided to make the pastries, so I made a replacement for them myself. Here's the recipe, if you also want to make it yourself.

Ingredients:
  • 3 eggs
  • (90 g) sugar
  • (75 g) all-purpose flour
  • 1 tbsp corn starch
  • 1/2 tsp baking powder or baking soda
Directions:
  1. Preheat the oven to 395 degrees F (200 degrees C).
  2. In a large bowl, beat the eggs until soft peaks.
  3. In a separate bowl combine flour with corn starch and baking powder/soda. Carefully combine the wet and dry ingredients and mix well.
  4. Pour the batter in baking tray lined with parchment paper.
  5. Bake for 12-20 minutes. Cool it down and crush in a food processor or a blender.
                                                                                                                                                   

Пирожное "картошка"

Ингредиенты (8-10 порций):
  • бисквитное печенье (250 г)
  • для крема
  • 125 г сливочного масла
  • 100 г сахарной пудры
  • 3 ст л без верха порошка какао
  • 1 дл  жирных сливок (33 процентов)
  • 1 ст л коньяка или рома
Приготовление:

Печенье измельчить в блендере.
Сахарную пудру смешать с какао. Размягченное сливочное масло взбить с сахарной пудрой в крем. Сахарную пудру не стоит заменять сахаром, так как сахар не растворится. Понемногу добавить сливки, продолжая взбивать.
В миску выложить крошку, коньяк и крем. Все хорошо перемешать. Формируем пирожные и украшаем. Я украсила кокосовой стружкой, белым шоколадом и засахаренными вишенками.
Поместить пирожные в холодильник на 1-2 часа.
Приятного чаепития!

РS. Поскольку у меня не было бисквитного печенья, я решила испечь бисквит сама.

Ингредиенты для бисквита:
  • 3 яйца
  • 90 г сахара
  • 75 г муки
  • 15 г (одна столовая ложка)крахмала
  • 0,5 ч л пекарского порошка
Приготовление:

Взбить яйца с сахаром в крепкую пену, добавить муку, смешанную с крахмалом и пекарским порошком, все аккуратно перемешать. Застелить противень пекарской бумагой и вылить в него тесто. Выпекать при температуре 200 градусов 12-15 минут. Бисквит остудить, а затем в блендере измельчить в блендере. 

Print Friendly and PDF

No comments:

Post a Comment