Feb 18, 2014

Dried apricot candies (конфеты из сухофруктов)

These healthy and yummy candies are made from dried fruits. They’re full of nutrients and vitamins, and will boost your energy levels. This recipe is very easy yet interesting, and it could be a fun project to do with your kids. This is also a great way to make them eat healthy.  

Полезные и вкусные чудо-конфеты из сухофруктов подарят вам хорошее настроение, заряд энергии, а также насытят организм полезными витаминами и микроэлементами. 
There are many variations to this recipe. For instance, instead of dark chocolate you can also use milk chocolate or white chocolate. In order to make more colorful apricot candies, just add some food colorant in the melted white chocolate before the dipping the apricots in it. 

Приготовьте эти конфетки вместе с детьми, и вы не только весело проведете время вместе, но и научите своих детей правильно питаться. Приготовление может быть увлекательным, если поэксперементировать с шоколадом, например, взять белый шоколад (в него можно добавить натуральные красители), темный, можно использовать разнообразные посыпки и т. д. Фантазируйте и радуйте своих близких


Ingredients: 

20 dried apricots
3.5 oz (100 g) dark chocolate (I added some white chocolate as well)
4.4 oz (125 g) marzipan

Directions: 
  1. Open each dried apricot. Take small amounts of marzipan and stuff the apricots with it. Make sure that there's not too much stuffing so that the apricots can be closed again.
  2. In a medium bowl break the chocolate into pieces. Melt the chocolate in a microwave or using a double boiler (bring water to boil in a saucepan, place the bowl with chocolate in it on top, let the chocolate melt). 
  3. Dip the stuffed apricots in chocolate and place them on a surface lined with parchment paper. At this point you can sprinkle something on top of the chocolate dipped apricots, for example crushed nuts or coconut flakes. Set to cool until the chocolate hardens. 
 Ингредиенты: 

-20 штук кураги
-100 г темного шоколада (я добавила кусочки белого тоже)
-125 г марципана 

Способ приготовления:   

Каждую курагу раскрыть, наполнить её марципановой массой и закрыть.
Растопить шоколад на водяной бане или в микроволновке.
Обмакнуть курагу в шоколад и при желании обсыпать орешками или другой посыпкой.
Выложить на пекарскую бумажку и поставить в холодильник остывать. Наши конфетки готовы! 

Print Friendly and PDF

5 comments:

  1. Great idea! I bet they taste delicious! Oh and great photos

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thank you so much! My whole family liked them a lot, that's a good way for us to eat dry fruits :)

      Delete
  2. Replies
    1. Thank you so much, Amallia! Your photos are great too :)

      Delete
  3. I truly like to reading your post. Thank you so much for taking the time to share such a nice information.
    TOSHIBA PVM-375AT

    ReplyDelete