I love turkey meat, it's light and full of protein. Still I was always scared
to bake it since I thought it would turn out dry. I found this recipe, and decided to try it out, and to my surprise the meat turned out
very tender and not dry at all. I recommend everyone to try this recipe out
especially since it's very simple.
Ingredients:
2.2 lbs (1 kg) skinless boneless turkey breasts
3-4 tbsp salt for the marinade
6-7 garlic cloves
Spices to taste (black ground pepper, basil, coriander, winter savory)
1 tsp olive oil
Directions:
-1 кг филе индейки
-6-7 зубчиков чеснока
-специи (черный молотый перец, базилик, кориандр, чабер)
-3-4 ст. л. соли для маринада
-1 ч. л. оливкового масла
Приготовление:
Очень люблю мясо индейки, но запекать его боялась, мне казалось оно будет
сухим. Но по этому рецепту мясо получается очень сочным, нежным и ароматным.
Попробуйте, результат вас приятно удивит!
2.2 lbs (1 kg) skinless boneless turkey breasts
3-4 tbsp salt for the marinade
6-7 garlic cloves
Spices to taste (black ground pepper, basil, coriander, winter savory)
1 tsp olive oil
Directions:
- Preheat the oven to 480 degrees F (250 degrees C). Wash the turkey breast.
- Mix salt and water together and place the turkey in the salty water. Leave it in the fridge to marinade for about 2 hours (I left for 4 hours).
- Take out the turkey and dry it with paper towels.
- Peel and slice the garlic cloves. Makes little cuts in the turkey meat and insert the garlic slices.
-
In a small bowl combine the spices, add olive oil and rub the marinated turkey
with the mixture.
- Place the turkey in a baking pan lined with folio. Slightly cover the turkey with some folio as well.
- Bake for about 20 minutes.
- Turn off the oven and leave the turkey in there for another 2 hours. Do not open the oven until the 2 hours have passed.
Продукты:
-1 кг филе индейки
-6-7 зубчиков чеснока
-специи (черный молотый перец, базилик, кориандр, чабер)
-3-4 ст. л. соли для маринада
-1 ч. л. оливкового масла
Приготовление:
- Филе индейки помыть.
- Растворить соль в воде и погрузить в соляной раствор индейку. Оставить мариноваться 2 часа ( я оставила на 4 часа) в холодильнике.
- Мясо достать, обсушить бумажным полотенцем.
- Чеснок очистить, разрезать на несколько частей. Сделать надрезы вглубь мяса и положить в них кусочки чеснока.
- Специи смешать с оливковым маслом и натереть филе.
- Противень застелить фольгой, выложить на противень филе и слегка прикрыть его фольгой.
- Поставить в духовку. Выпекать 20 мин. при температуре 250 градусов.
- Потом выключить духовку и оставить там мясо еще на 2 часа. Духовку не открывать. Вот такой несложный рецепт, но результат вас порадует.
No comments:
Post a Comment