Feb 16, 2014

Roasted turkey breast (запеченное филе индейки)

I love turkey meat, it's light and full of protein. Still I was always scared to bake it since I thought it would turn out dry. I found this recipe, and decided to try it out, and to my surprise the meat turned out very tender and not dry at all. I recommend everyone to try this recipe out especially since it's very simple. 

Очень люблю мясо индейки, но запекать его боялась, мне казалось оно будет сухим. Но по этому рецепту мясо получается очень сочным, нежным и ароматным. Попробуйте, результат вас приятно удивит! 


Ingredients:

2.2 lbs (1 kg) skinless boneless turkey breasts
3-4 tbsp salt for the marinade
6-7 garlic cloves
Spices to taste (black ground pepper, basil, coriander, winter savory)
1 tsp olive oil

Directions:
  1. Preheat the oven to 480 degrees F (250 degrees C). Wash the turkey breast.
  2. Mix salt and water together and place the turkey in the salty water. Leave it in the fridge to marinade for about 2 hours (I left for 4 hours). 
  3. Take out the turkey and dry it with paper towels.
  4. Peel and slice the garlic cloves. Makes little cuts in the turkey meat and insert the garlic slices.
  5. In a small bowl combine the spices, add olive oil and rub the marinated turkey with the mixture.
  6. Place the turkey in a baking pan lined with folio. Slightly cover the turkey with some folio as well.
  7. Bake for about 20 minutes.
  8. Turn off the oven and leave the turkey in there for another 2 hours. Do not open the oven until the 2 hours have passed.
Продукты:

-1 кг филе индейки
-6-7 зубчиков чеснока
-специи (черный молотый перец, базилик, кориандр, чабер)
-3-4 ст.  л. соли для маринада
-1 ч. л. оливкового масла


Приготовление:
  1. Филе индейки помыть.
  2. Растворить соль в воде и погрузить в соляной раствор индейку. Оставить мариноваться 2 часа ( я оставила на 4 часа) в холодильнике.
  3. Мясо достать, обсушить бумажным полотенцем.
  4. Чеснок очистить, разрезать на несколько частей. Сделать надрезы вглубь мяса и положить в них кусочки чеснока.
  5. Специи смешать с оливковым маслом и натереть филе.
  6. Противень застелить фольгой, выложить на противень филе и слегка прикрыть его фольгой.
  7. Поставить в духовку. Выпекать 20 мин. при температуре 250 градусов.
  8. Потом выключить духовку и оставить там мясо еще на 2 часа. Духовку не открывать. Вот такой несложный рецепт, но результат вас порадует.
Print Friendly and PDF

No comments:

Post a Comment