Oct 12, 2014

Спагетти с красным луком и голубым сыром (Spaghetti with red onion and blue cheese)


Карамелизованный красный лук превосходная кампания вяленой ветчине и ароматному голубому сыру. Блюдо готовится быстро, его можно подать как в будние дни, так и на ужин с друзьями.

Caramelized red onion goes really well with bacon/ham and and blue cheese. The dish is very quick and easy to prepare, perfect for week nights, but also for dinner parties!

Aug 3, 2014

Pavlova cake (торт Павлова)

Finally, I decided to share my all-time favorite Pavlova cake recipe! I love this cake, not only for its delicious taste, but also for its beautiful appearance. As many of you know, the cake was named after a famous ballerina Anna Pavlova. I feel like the shape of this meringue cake resembles a ballet dress!

Этот торт носит гордое имя русской балерины Анны Павловой, которая гастролировала по Австралии и Новой Зеландии в 1926 году. Сейчас этот десерт повсеместно продается в этих странах. Белоснежный торт-меренга и правда напоминает чем-то балерину в белоснежной юбке-пачке.

Jul 20, 2014

Cabbage Rolls or golubcy (голубцы)

Cabbage rolls is a popular dish in Ukrainian and Russian cuisine. Typically, cabbage leaves are wrapped in minced meat or chopped vegetables. This dish has a funny name: the word golubcy is very similar to the word golubi,which means pigeons in Russian. Surprisingly enough, the name of this dish has French origins. In late 17th and early 18th centuries Russia experienced a humongous 'boom' of French cuisine. During those times it was quite trendy to eat pigeons, fried on an open fire. Later on, they started cooking the so-called 'fake pigeons' aka golubcy

The reason why I chose this dish for the summer time is due the fact that cabbage is very ripe and tender in summer.  

Голубцы- блюдо украинской и русской кухни, представляют собой мясной или овощной фарш, завернутый в капустные листья. В интернете прочитала, что название это блюдо получило благодаря французам. Дело в том, что в России в конце семнадцатого и в начале восемнадцатого веков был бум французской кулинарии. Именно тогда было модным питатсья голубями, их готовили на открытом огне и на решетке. Потом стали также готовить и голубцы. Тогда их называли "ложными голубями", это были прообразы наших теперешних голубцов. Отсюда и пошло название "голубцы".

Летом капуста нежная и сочная, поэтому самое время приготовить голубцы. 

Jul 13, 2014

Orange cake (апельсиновый торт)

My dear readers! 

I'm back! First of all, I would like to explain my long absence on the blog. The reason for it is the fact that my daughter got married! Whilst this event evoked so many joyful and wonderful emotions in me and our whole family, it also involved a whole lot of preparation and organization, as all weddings do! The wedding was in France, and just to sum up: it was beautiful and very romantic!
But now all the wedding hassles are behind us, I can finally focus on my blog again!

Дорогие друзья!

Спешу поделиться с вами, а заодно и объяснить свое долгое отсутствие, светлым, радостным и приятным событием в нашей семье: моя дочь вышла замуж. Свадьба была во Франции, красивая, романтичная свадьба!
Ну, вот, все позади, и я могу снова заняться блогом, так что жду вас, до встречи!


Orange cake

I find that cakes and pastries with fresh oranges have a nice citric, fresh and juicy taste. This cake is well suited for birthday or dinner parties since it looks quite festive! But it doesn't take much effort and skills to prepare, as all the recipes that I share on this blog.

Апельсиновый торт.
 
Цитрусовая выпечка - это всегда ароматно, нежно, изысканно. Торт, который я предлагаю приготовить, я бы назвала праздничным апельсиновым тортом, потому что он получается очень вкусным и красивым. Рецепт я бы отнесла к категории доступных, несложных в приготовлении.  


May 25, 2014

Baked potato with fried mushrooms and cheese (картофель, запеченный с грибами и сыром)

These baked potatoes stuffed with mushrooms and cheese are delicious and don't require much effort to prepare. It's perfect for a weekend dinner!

Любимое блюдо для выходного дня, простое в изготовлении. 

May 11, 2014

Chicken sausages with garlic (куриные колбаски с чесноком)

 
If you wish to make something rather light, yet nutritious and easy to prepare for dinner, then this recipe is for you. These so-called "chicken sausages" are perfect for busy weekday evenings; they require very little ingredients and they don't have to be marinated. You can also serve them hot (with some potatoes, rice or pasta) or cold (as a sandwich filling, for example), as you wish. In my opinion, they're delicious either way.
 

Хотите порадовать своих близких вкусным и диетическим блюдом? Тогда этот рецепт ароматных, сочных и нежных колбасок из куриных грудок для вас.
Рецепт очень простой, не хлопотный, требует минимум продуктов. Подавать можно в горячем и холодном виде. В холодном виде очень хорошо подходит для бутерброда, например. 
 

May 8, 2014

No-bake chocolate 'potato' pastry (пирожное "картошка")


The name is a little funny, especially since this pastry literally has nothing to do with potatoes. I have no clue why it was named like that, maybe it's the shape... However, what I love the most about this pastry is that it's a raw dessert, as it involves no baking.
                                                                                                                                                     
Вот такое смешное название у пирожных, которые я хочу сегодня приготовить. Выпекать эти пирожные не надо, и готовить их очень легко и просто.